Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

 


Μία σημαντική πολιτική πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή συσπείρωση ΒΒΒ» και του ΚΚΕ για τη  Μαρίνα Βουλιαγμένης.

Το θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής του όρμου της Βουλιαγμένης, ανέδειξαν με πρόσφατη ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ, ύστερα από την πρωτοβουλία που είχαν δεσμευτεί να αναλάβουν, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης ΒΒΒ»  Κ. Πασακυριάκος και ο βουλευτής Αν. Αττικής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, μετά από συνάντηση που είχαν με μέλη των δημοτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για το θέμα των έργων της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Η συγκεκριμένη πολιτική πράξη έχει τη δική της ιδιαίτερη αξία, τόσο για τα πρόσωπα που ανέλαβαν την υπόψη πρωτοβουλία και την έφεραν σε πέρας όπως είχαν δεσμευτεί, όσο  και για το ευρύτερο  ενδιαφέρον και τη διάσταση που παίρνει το θέμα των καταστροφικών για το περιβάλλον έργων  της Μαρίνας, από κόμμα του Κοινοβουλίου.

Άλλες πρωτοβουλίες και ενέργειες

Με την ευκαιρία αυτή, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναληφθεί  παρόμοια ενέργεια σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο  από το ΚΙΝΑΛ, πέραν αυτής που αναλήφθηκε σε Τοπικό και Περιφερειακό. Επίσης  γίνεται γνωστό ότι, με υπόδειξη των τοπικών οργάνων του ΚΙΝΑΛ, έχουν ζητηθεί στοιχεία και συγκεκριμένες ενέργειες από δημότες, από τα αρμόδια  όργανα  της Περιφέρειας Αττικής και αναμένονται σχετικά αποτελέσματα.     

Επίσης θα ήταν μια ευκαιρία και για τον ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει σε κεντρικό επίπεδο το πολιτικό φάουλ της  παράταξης της κ. Δούρου στην Περιφέρεια, που προτίμησε να απέχει από την κρίσιμη ψηφοφορία στην Περιφέρεια, προκειμένου να δημιουργηθεί «επίπλαστη» πλειοψηφία για την παράταξη του κ. Πατούλη, όταν έγινε η σχετική συζήτηση, για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης.

Περιττό θα ήταν να ζητηθεί από τη ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο μια τέτοια πολιτική ενέργεια, όταν πρωτοστατούν τα υπουργεία στις αδειοδοτήσεις αυτού του έργου.  Βέβαια σε Νομαρχιακό κομματικό επίπεδο, θα είχε ενδιαφέρον να γίνει μια συζήτηση και να ληφθεί μια απόφαση, στήριξης ή όχι των έργων της Μαρίνας, αφού στη Νομαρχιακή  Επιτροπή ΝΔ,  συμμετέχει ο παραιτηθείς πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βουλιαγμένης, που έχει εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του και έχει αναλάβει και αυτός την υποχρέωση να θέσει το θέμα προς συζήτηση.

Όλα τα παραπάνω καταγράφονται για να γνωρίζει ξεκάθαρα ο κάθε δημότης ποια είναι η συμπεριφορά  τοπικών συμβουλίων, δημοτικών παρατάξεων, πολιτικών φορέων και δημόσιων προσώπων, στο θέμα της Επέκτασης της Μαρίνας Βουλιαγμένης και την επίδραση που έχουν τα έργα αυτά,  στο ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής.     

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ Ποιοι κακοποίησαν το χάσκι στην Αράχωβα,

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ : ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΠ...