Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

 Αποφοίτηση για τον Δήμαρχο Υπεραξία για τον Δήμο



Αποφοίτηση για τον Δήμαρχο Υπεραξία για τον Δήμο (φύλλο 43 ΕΦΜΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ)

 

 

 

Διαβάζοντας το βαρύγδουπο τίτλο του επίσημου ενημερωτικού οργάνου του Δημάρχου των 3Β Κύριου Κωνσταντέλλου ,της εφημερίδας Δημοσιογράφος ,περί υπεραξίας για το Δήμο 3Β ,μας γεννάται η απορία σε τι έγκειται η ‘’ ΥΠΕΡΑΞΙΑ’’.

Διαβάζουμε την έννοια της υπεραξίας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1

Η υπεραξία (αγγλ. goodwill) μιας επιχείρησης προκύπτει από τη διαφορά που τυχόν παρατηρείται μεταξύ του κόστους επένδυσης σε αυτήν (σε μια πιθανή εξαγορά της), δηλαδή του χρηματικού αντιτίμου στο οποίο συμφωνείται η συναλλαγή και της εσωτερικής αξίας απόκτησης, δηλαδή της λογιστικής αξίας στην οποία αποτιμάται βάσει των βιβλίων της (εφαρμόζοντας το ποσοστό συμμετοχής στα Ίδια Κεφάλαιά της). Η υπεραξία αυτή μπορεί να προκύπτει από πιθανώς υποτιμημένα ή υπερτιμημένα στοιχεία του Ενεργητικού ή και των Υποχρεώσεων, ή να οφείλεται στην υπεραξία απόκτησης, δηλαδή τη φήμη και πελατεία

Δηλαδή αν βασιστούμε στη πιο πάνω ερμηνεία ,εύκολα συμπεραίνουμε ότι η δράση του Δημάρχου βασίζεται στην ενίσχυση της φήμης του καθώς και στη προσέλκυση ‘’Πελατείας’, η ακόμη και πώς να πουλήσει καλύτερα τον εαυτό του η φροντίζοντας από τώρα για την Υστεροφημία του. Μια λέξη που αναφέρεται στη μετά θάνατον δόξα, η οποία αποκτάται μετά κόπου και μόχθου και πρωτίστως ελέω έντιμου και αξιόλογου βίου, ο οποίος κρίνεται από την ιστορία και το κοινωνικό σύνολο. Μια λέξη για την οποία πάσχιζε κάθε δημόσιο πρόσωπο που σεβόταν τον εαυτό του και φρόντιζε ούτως ώστε τα λόγια του να συνάδουν με τα έργα του και να χαρακτηρίζεται από τιμιότητα, ανθρωπιά, αλτρουισμό και ανιδιοτελή προσφορά.Θα μου πεις τώρα, ψιλά γράμματα για τη σήμερον εποχή που ζούμε. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τους δημόσιους αξιωματούχους και συγκεκριμένους πολιτικούς λογής - λογής, και εισαγγελείς, και ελεγκτές, και τραπεζίτες, και δικηγόρους, και οικονομολόγους, και Δημάρχους επιχειρηματίες, και χρηματιστές, και δεν συμμαζεύεται! Και αραιά - πυκνά, όταν τους στήνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα επικαλούνται με στόμφο ότι υπήρξαν «άξια τέκνα της πατρίδος», ζητώντας αμετανόητα μετριασμό ποινής. Μιας πατρίδας που την έχουν κατασπαράξει με τις «υπηρεσίες» τους, από τις οποίες έχουν καρπωθεί αυτοί και οι οικογένειες τους διορισμούς, αξιώματα και χρήμα. Οπότε, μήπως τελικά το πρόβλημα της κοινωνίας μας δεν είναι η πτώση των ηθικών αξιών, αλλά η παντελής ανυπαρξία τους;Το απύθμενο θράσος, η απαξίωση των θεσμών, η διαπλοκή, η ευνοιοκρατία και τα τεράστια οικονομικά οφέλη που πολλοί έχουν αποκομίσει όλες οι πιο πάνω κατηγορίες δημοσίων λειτουργών. Σελίδες ολόκληρες θα χρειαστούν για να αναφερθούν επιγραμματικά τα σκάνδαλα Στη περιοχή μας. Και προσέξτε, αναφέρομαι στα σκάνδαλα που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, όχι σε όσα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί ή απλά έχουν συγκαλυφθεί ποικιλοτρόπως.

 

Ο πήχης της ηθικής στον τόπο μας θα πάρει χρόνια για να ξεκολλήσει από τον βούρκο. Όπου δεν υπάρχει διαφάνεια, έλεγχος και απόδοση ευθυνών, τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα.

Συνεχίζοντας τις σκέψεις μας επισκεφθήκαμε το σαΐτ της ΣΕΘΑ, από  την οποία αποφοίτησε ο Δήμαρχος μας και στην ενότητα αποστολή (https://setha.army.gr/el/content/mission) διαβάζουμε: Aποστολή της ΣΕΘΑ είναι η επιμόρφωση και η εκπαίδευση Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και υπαλλήλων των Υπουργείων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων Δημοσίου ή ιδιωτικού Δικαίου, με σκοπό αυτοί να καταστούν ικανοί να χειρίζονται θέματα Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. Επί πλέον η Σχολή λειτουργεί και ως επιστημονικός φορέας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, για θέματα Αμυντικής Πολιτικής και Εθνικής Στρατηγικής.

Συνεπώς ο Δήμαρχος μας κατέστει ικανός να χειριστεί θέματα Εθνικής Αμύνης της περιοχής μας ίσως λόγω επικείμενων καταστροφών,η αποβάσεων ξένων δυνάμεων ,η βομβαρδισμών που έρχονται (πάντως τα καταφύγια και τα πολυβολεία της περιοχής από το β Παγκόσμιο πόλεμο η είναι ασυντήρητα η έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια). Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα απολαύστε την φωτογραφία που παραθέτουμε από τη Βάρκιζα με τα σύγχρονα οχυρωματικά έργα  και τη πασχαλινή εκδρομή των ρομά στη περιοχή μας.

Καλές γιορτές

Βασίλης Μαμελετζής.

20/4/2022

 

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

 Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν..



Ενεργειακή κρίση: Εφιάλτης σε σκοτεινούς δρόμους για τους δήμους (ΣυνέντευξηΓρ.Κωνσταντέλλου) http://www.notioanatolika.gr/aftodioikisi/15151-energeiaki-krisi-efialtis-se-skoteinoys-dromous-gia-tous-dimous-synentefksi-gr-konstantellou?fbclid=IwAR007xZZ51P2HBOP2L8BxuS8AqUhchXZ3pmH1Dtmb-Da1ZMQDHgBlEtBqWw & Τα αγάλματα .


Όπως αναλύει ο Δήμαρχος των 3Β Κύριος Κωνσταντέλλος ''Μιλώντας στην εκπομπή “Ανατολικά” και στον Κώστα Τσαπάκη, για τον υπερδιπλασιασμό των υποχρεώσεων των ΟΤΑ απέναντι στους παρόχους τους αλλά και στις επιπτώσεις που αυτός θα έχει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους  λέγοντας για Το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που οδηγεί σε υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό αλλά και στα καύσιμα ξεχνάει να μας πληροφορήσει για τη καταγγελία της Δημοτικής Συμβούλου Κυρίας Δόγκα στην Εφημερίδα Εβδόμη στο φύλλο της 2ας Απριλίου 2022.:
Αγαπητοί αναγνώστες,
σταχυολογώντας θέματα από τις Οικονομικές Επι-
τροπές, πραγματοποιηθείσες το προηγούμενο διά-
στημα, σας ενημερώνουμε για τα ειδικού
ενδιαφέροντος τεκταινόμενα.
Από την 9η Οικ.Επ. 10-3-2022, το θέμα σχετικά με
τη διαπραγμάτευση άνευ δημοσίευσης "λόγω από-
κτησης μοναδικού έργου τέχνης", αφορά το γλυπτό
στον όρμο Ζωστήρα, παραλία της Βουλιαγμένης.
Εντύπωση μας δημιούργησε:
α. Το ποσό, 50.000+12.000ΦΠΑ=62.000€.
β. Η διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση. Αυτή η δυ-
νατότητα δίνεται από τη σχετική διάταξη. Αναρωτιό-
μαστε όμως, μήπως θεσμοθετήθηκε μόνο και για
εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις; Καταψηφίσαμε
στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στο Δ.Σ. και εν προ-
κειμένω, καθώς, θεωρούμε αυτή την προμήθεια
αχρείαστη. Ο σοφός λαός λέει: Εδώ καράβια χάνον-
ται, βαρκούλες αρμενίζουν...

Κύριε Δήμαρχε με αυτή τη δημοσιονομική συμπεριφορά που επιδεικνύεται δε νομίζω ότι μπορεί να σας πάρει κανείς στα σοβαρά.
Απο τη μία δηλώνετε ανήσυχος για το ταμείο του Δήμου και από  την άλλη  στήνεται αγάλματα .

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΑΣ.

Βασίλης Μαμελετζής





Σάββατο 2 Απριλίου 2022

                    ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ             

                   Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη  Βάρη. Η πραγματική ιστορία.


Η Ιστορία όπως τη περιέγραψε το 3vita.gr

https://3vita.gr/kammenos-konstantellos-aporrimmata-vari-40666:

Επισημοποίησαν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2017 τη συνεργασία τους στο πεδίο της διαχείρισης απορριμμάτων ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Κωνσταντέλλος και Καμμένος υπέγραψαν στο Δημαρχείο της Βούλας ένα “Πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας”, όπως τιτλοφορείται, με απώτερο στόχο τη δημιουργία “στρατιωτικών – πολιτικών υποδομών περιβαλλοντικών εφαρμογών και λοιπών εγκαταστάσεων”.

Επί της ουσίας, η δημοτική αρχή βρήκε δωρεάν οικόπεδο για να εγκαταστήσει μια ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων. Ενώ στην αρχή αναζητούσε ακίνητο προς αγορά στη Βιομηχανική Περιοχή του Κορωπίου, πρόσφατη νομοθεσία άνοιξε το “παράθυρο” για την αξιοποίηση ακινήτων του Στρατού από τους Δήμους. Το ακίνητο αυτό δεν είναι άλλο από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στα 2.250 στρέμματα της οποίας μπορεί να χωροθετηθεί εύκολα μια ανάλογη εγκατάσταση 20 στρεμμάτων.

Το Πρωτόκολλο συζητήθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, όπου ο δήμαρχος έλαβε κατά πλειοψηφία την έγκριση να υπογράψει.

Πρόκειται για ένα αρκετά γενικόλογο και διαδικαστικό κείμενο, που δεν μπαίνει στην ουσία του ζητήματος, δηλαδή τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της μονάδας, το ακριβές σημείο της χωροθέτησης ή τη φύση της σύμπραξης.

Όλα αυτά παραπέμπεται να διευκρινιστούν στο μέλλον, ενώ άμεσα πρόκειται να συσταθεί μια “Επιτροπή Στρατηγικής Συνεργασίας”. Συμφωνήθηκε να συνταχθεί ένα “σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού (master plan)” που θα καταλήγει και σε μια “σύμβαση σύμπραξης”.

Περιγράφοντας τη διαδικασία, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος υπογράμμισε ότι “το υπό συζήτηση εγχείρημα έχει πολύ αυξημένο βαθμό δυσκολίας και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστεί περίπου πέντε χρόνια μέχρι να φτάσει σε σημείο υλοποίησης”.

Συνοπτικά, η δημοτική αρχή δηλώνει ότι το σύμφωνο με το Υπουργείο Άμυνας “είναι το πρώτο στάδιο του υπό συζήτηση έργου και δεν δεσμεύει το Δήμο για κάποια συγκεκριμένη ενέργεια”, ότι “θα εξεταστούν τεχνολογικές λύσεις που είναι απόλυτα φιλικές στο περιβάλλον με μηδενικούς ρύπους” και ότι η υπό διερεύνηση μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων “θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (περίπου 35.000 τόνοι απορριμάτων / έτος) και κάποιων στρατοπέδων που βρίσκονται στην Αττική (το πολύ 5.000 τόνοι απορριμάτων / έτος)”.( https://3vita.gr/prosximatikos-dialogos-monada-41405)

 

ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ:

Η μελέτη που ανέθεσε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ο Κύριος Κωνσταντέλλος για να μελετήσει τη δημιουργία θερμικού εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στη Βάρη ,ήταν έτοιμη από το Σεπτέμβριο του 2017 και παρουσιάστηκε σε διεθνές  forum στη Ρόδο.

15th International Conference on Environmental Science and Technology

Rhodes, Greece, 31 August to 2 September 2017

CEST2017_01346

Analysis of Alternative MSW Treatment Technologies with the aim of Energy Recovery in the Municipality of Vari-Voula-Vouliagmeni

Karellas S.1* Thanopoulos S.1, Kavrakos M.2, Konstantellos G.2, Tzempelıkos D.1 Kourkoumpas D.1

Laboratory of Steam Boilers and Thermal Plants, National Technical University of Athens Municipality of Vari-Voula-Vouliagmeni.Συνεπώς όλες οι δημόσιες διαβουλεύσεις που έκανε με τους δημότες,στις οποίες είχε ομιλητές καθηγητές του ΕΜΠ και οι οποίοι διαβεβαίωναν ότι μελετούν ,ήταν για τα μάτια του κόσμου.Ολοι ήξεραν εκ των προτέρων τι προβλέπει η μελέτη η οποία είχε ήδη γίνει και είχε απορριπτικό αποτέλεσμα λόγω μη επεξεργάσιμων υπολειμμάτων.

  «Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι το εργοστάσιο απορριμμάτων στη Βάρη δεν πρόκειται να γίνει. Το διάστημα που προηγήθηκε με τις διαβουλεύσεις τον κατοίκων αλλά και την έρευνα του Πολυτεχνείου έδειξε ότι το εγχείρημα αυτό είναι αρκετά κοστοβόρο και ενώ θα είναι απόλυτα συμβατό με το περιβάλλον δε θα αποδώσει τα αναμενόμενα>>(Δήλωση το Σεπτέμβριο του 2018)

ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΑΛΛΑ το απέκρυψε θέλοντας να εκμεταλλευτεί   το ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στο στρατό και δε θα μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν στην διαδικασία αδειοδότησης (ΚΥΑ 1649/45/15-01-2014 ΦΕΚ Α45/2014) καθώς ο ρόλος τους θα περιοριστεί στη συμμετοχή σε άτυπες επιτροπές. Παράλληλα τους αφαιρείται το δικαίωμα χρήσης κάθε ένδικου βοηθήματος.

 

Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΤΡΥΚ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

-Η εξαγγελία λειτουργίας σταμάτησε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ εξαιτίας των αντιδράσεων των κατοίκων της Βάρης .Ήδη μεταφέρει εκεί άλλες παρόμοιες δραστηριότητες οι οποίες θα μετεξελιχθούν σε σταθμό επεξεργασίας απορριμμάτων σε πρώτη φάση και μετέπειτα συνεπικουρούμενη η Δημοτική Αρχή από τη περιφέρεια και τον μανδύα της ανάγκης, για  υποστηρικτική δραστηριότητα επεξεργασίας απορριμμάτων   λόγω της“ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” και των ΜΕΓΑΛΩΝ projects ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και ATHENS RIVIERA,θα επανέλθει η απόφαση για δημιουργία θερμικού εργοστασίου απορριμμάτων.

Σήμερα μετά το άρθρο ,στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΒΔΟΜΗ 2/4/2022 του τοπικού συμβούλου Βάρης Βασίλη Σιαμέτη ,το εργοστάσιο έρχεται πάλι στο προσκήνιο.

Βασίλης Μαμελετζής 2/4/2022








ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ Ποιοι κακοποίησαν το χάσκι στην Αράχωβα,

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ : ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΠ...