Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

 Αποφοίτηση για τον Δήμαρχο Υπεραξία για τον Δήμο



Αποφοίτηση για τον Δήμαρχο Υπεραξία για τον Δήμο (φύλλο 43 ΕΦΜΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ)

 

 

 

Διαβάζοντας το βαρύγδουπο τίτλο του επίσημου ενημερωτικού οργάνου του Δημάρχου των 3Β Κύριου Κωνσταντέλλου ,της εφημερίδας Δημοσιογράφος ,περί υπεραξίας για το Δήμο 3Β ,μας γεννάται η απορία σε τι έγκειται η ‘’ ΥΠΕΡΑΞΙΑ’’.

Διαβάζουμε την έννοια της υπεραξίας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1

Η υπεραξία (αγγλ. goodwill) μιας επιχείρησης προκύπτει από τη διαφορά που τυχόν παρατηρείται μεταξύ του κόστους επένδυσης σε αυτήν (σε μια πιθανή εξαγορά της), δηλαδή του χρηματικού αντιτίμου στο οποίο συμφωνείται η συναλλαγή και της εσωτερικής αξίας απόκτησης, δηλαδή της λογιστικής αξίας στην οποία αποτιμάται βάσει των βιβλίων της (εφαρμόζοντας το ποσοστό συμμετοχής στα Ίδια Κεφάλαιά της). Η υπεραξία αυτή μπορεί να προκύπτει από πιθανώς υποτιμημένα ή υπερτιμημένα στοιχεία του Ενεργητικού ή και των Υποχρεώσεων, ή να οφείλεται στην υπεραξία απόκτησης, δηλαδή τη φήμη και πελατεία

Δηλαδή αν βασιστούμε στη πιο πάνω ερμηνεία ,εύκολα συμπεραίνουμε ότι η δράση του Δημάρχου βασίζεται στην ενίσχυση της φήμης του καθώς και στη προσέλκυση ‘’Πελατείας’, η ακόμη και πώς να πουλήσει καλύτερα τον εαυτό του η φροντίζοντας από τώρα για την Υστεροφημία του. Μια λέξη που αναφέρεται στη μετά θάνατον δόξα, η οποία αποκτάται μετά κόπου και μόχθου και πρωτίστως ελέω έντιμου και αξιόλογου βίου, ο οποίος κρίνεται από την ιστορία και το κοινωνικό σύνολο. Μια λέξη για την οποία πάσχιζε κάθε δημόσιο πρόσωπο που σεβόταν τον εαυτό του και φρόντιζε ούτως ώστε τα λόγια του να συνάδουν με τα έργα του και να χαρακτηρίζεται από τιμιότητα, ανθρωπιά, αλτρουισμό και ανιδιοτελή προσφορά.Θα μου πεις τώρα, ψιλά γράμματα για τη σήμερον εποχή που ζούμε. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τους δημόσιους αξιωματούχους και συγκεκριμένους πολιτικούς λογής - λογής, και εισαγγελείς, και ελεγκτές, και τραπεζίτες, και δικηγόρους, και οικονομολόγους, και Δημάρχους επιχειρηματίες, και χρηματιστές, και δεν συμμαζεύεται! Και αραιά - πυκνά, όταν τους στήνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα επικαλούνται με στόμφο ότι υπήρξαν «άξια τέκνα της πατρίδος», ζητώντας αμετανόητα μετριασμό ποινής. Μιας πατρίδας που την έχουν κατασπαράξει με τις «υπηρεσίες» τους, από τις οποίες έχουν καρπωθεί αυτοί και οι οικογένειες τους διορισμούς, αξιώματα και χρήμα. Οπότε, μήπως τελικά το πρόβλημα της κοινωνίας μας δεν είναι η πτώση των ηθικών αξιών, αλλά η παντελής ανυπαρξία τους;Το απύθμενο θράσος, η απαξίωση των θεσμών, η διαπλοκή, η ευνοιοκρατία και τα τεράστια οικονομικά οφέλη που πολλοί έχουν αποκομίσει όλες οι πιο πάνω κατηγορίες δημοσίων λειτουργών. Σελίδες ολόκληρες θα χρειαστούν για να αναφερθούν επιγραμματικά τα σκάνδαλα Στη περιοχή μας. Και προσέξτε, αναφέρομαι στα σκάνδαλα που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, όχι σε όσα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί ή απλά έχουν συγκαλυφθεί ποικιλοτρόπως.

 

Ο πήχης της ηθικής στον τόπο μας θα πάρει χρόνια για να ξεκολλήσει από τον βούρκο. Όπου δεν υπάρχει διαφάνεια, έλεγχος και απόδοση ευθυνών, τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα.

Συνεχίζοντας τις σκέψεις μας επισκεφθήκαμε το σαΐτ της ΣΕΘΑ, από  την οποία αποφοίτησε ο Δήμαρχος μας και στην ενότητα αποστολή (https://setha.army.gr/el/content/mission) διαβάζουμε: Aποστολή της ΣΕΘΑ είναι η επιμόρφωση και η εκπαίδευση Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και υπαλλήλων των Υπουργείων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων Δημοσίου ή ιδιωτικού Δικαίου, με σκοπό αυτοί να καταστούν ικανοί να χειρίζονται θέματα Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. Επί πλέον η Σχολή λειτουργεί και ως επιστημονικός φορέας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, για θέματα Αμυντικής Πολιτικής και Εθνικής Στρατηγικής.

Συνεπώς ο Δήμαρχος μας κατέστει ικανός να χειριστεί θέματα Εθνικής Αμύνης της περιοχής μας ίσως λόγω επικείμενων καταστροφών,η αποβάσεων ξένων δυνάμεων ,η βομβαρδισμών που έρχονται (πάντως τα καταφύγια και τα πολυβολεία της περιοχής από το β Παγκόσμιο πόλεμο η είναι ασυντήρητα η έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια). Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα απολαύστε την φωτογραφία που παραθέτουμε από τη Βάρκιζα με τα σύγχρονα οχυρωματικά έργα  και τη πασχαλινή εκδρομή των ρομά στη περιοχή μας.

Καλές γιορτές

Βασίλης Μαμελετζής.

20/4/2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ Ποιοι κακοποίησαν το χάσκι στην Αράχωβα,

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ : ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΠ...