Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

 

Διεργασίες πριν τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στα 3Β.Φαβορί και επίδοξοι σωτήρες.

 

Που βρισκόμαστε σήμερα; ποια είναι η κατάσταση των συνδυασμών και των επίδοξων αρχηγών και μελλοντικών Δημάρχων; Θα προσπαθήσουμε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, που είναι πάντοτε έγκυρες, και για αυτό τον λόγο μας διαβάζετε και ανταποκρινόσαστε άμεσα σε κάθε μας ανάρτηση, να σκιαγραφήσουμε την σημερινή κατάσταση η οποία αναμένεται θερμή παρ’όλες τις διαψεύσεις  του Δημάρχου στις φήμες  περί μη διεκδίκησης του δήμου.

Η μη διεκδίκηση της δημαρχίας  από το Κύριο Κωνσταντέλλο φαντάζει το μόνο ρεαλιστικό σενάριο ,σύμφωνα με πληροφορίες του συντάκτη .Ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις για την αξιοποίηση του στη κεντρική πολιτική σκηνή  ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο Νότιο τομέα της Αθήνας .Έχουν επίσης γίνει  συζητήσεις για τη διεκδίκηση της θέσης του Περιφερειάχη Αττικής. Έχει αναφερθεί ακόμη και πιθανή εμπλοκή του σε επιχειρηματικό σχήμα εκμετάλλευσης πτητικών μέσων τη λειτουργία των οποίων γνωρίζει άριστα κατά γενική ομολογία.

Ως γνωστό τα μεγάλα έργα στη περιοχή των 3Β έχουν ήδη δρομολογηθεί προκαλώντας αντιδράσεις και φόβο για την ολοκλήρωση τους. Ενδεικτικά αναφέρω  τις αντιδράσεις για τη καταστροφή της Βουλιαγμένης από το έργο της Μαρίνας ,τις διαφωνίες του με τη διοίκηση της εκκλησίας για τα αδόμητα οικόπεδα της Βουλιαγμένης που ανήκουν στον Εκκλησιαστική περιουσία, τη παράνομη δόμηση που επί ημερών του πραγματοποιήθηκε στη λίμνη της Βουλιαγμένης, την επικείμενη αξιοποίηση της Φασκομηλιάς, τη νομική εμπλοκή του δήμου με την ένταξη της περιοχής Φλέμινγκ στο ΠΣΧ καθώς και το βαλτωμένο έργο του ρέματος Κόρμπι ,για τη καθυστέρηση του  οποίου φέρει μεγάλο μερίδιο ‘ευθύνης  ο Γ. Κωνσταντέλλος.  Όλα τα προαναφερθέντα δημιουργούν φόβους  ότι θα συρικνώσουν δραματικά το 72% των προηγούμενων εκλογών και θα τον αναγκάσουν να πάει σε δεύτερο εκλογικό γύρο. 

 Επιπρόσθετα, επειδή τίποτα δεν μένει κρυφό στον «μικρόκοσμο» των 3Β, η δυσαρέσκεια από μέλη της παράταξής του καθώς και από πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους  εκφράζεται με αμφισβήτηση των αποφάσεών του και ένα ‘ναι μέν αλλά’ που θα πλανάται έντονα έως τις επόμενες εκλογές. Η “φθορά της διοίκησης” ,  φαίνεται να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την διοικητική ομάδα με αποτέλεσμα  να έχουν αρχίσει να δημιουργούνται τριβές μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του συνδυασμού ΄’ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ΄’ . Ο δρόμος για την δημαρχία για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο δεν θα είναι σπαρμένος με ρόδα αυτή την φορά και το γνωρίζει. Η πιθανή αποτυχία του θα του κλείσει δια παντός τις πόρτες μιας πολιτικής καριέρας γι αυτό εάν δεν είναι σίγουρος 100% για την νίκη του από την πρώτη Κυριακή θα προτιμήσει να αποχωρήσει με το 72% του 2019 στην φαρέτρα του  για την διεκδίκηση μεγαλύτερων θέσεων στην περιφέρεια ή στην Βουλή.

Δεδομένης της ως άνω περιγραφόμενης κατάστασης έχει ανοίξει η όρεξη πολλών για να γίνουν "χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη". Πάμε να δούμε όλα όσα εξυφαίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

1.       Μεγάλος επιχειρηματίας στη Βούλα ,με βαρύ όνομα, έχει εκφράσει την επιθυμία του να αναμειχθεί στη διεκδίκηση του Δημαρχιακού αξιώματος των 3Β.Για το σκοπό αυτό έχει ήδη κάνει τις επαφές του με νέους επιστήμονες της περιοχής και έχει εξασφαλίσει τη στήριξη πολιτικού με πολλές γνωριμίες και ο οποίος είναι κάτοικος Βούλας.

2.       Δύο κυρίες πολιτευτές της περιοχής με μεγάλη πολιτική πείρα ήδη δημιουργούν μία κίνηση πολιτών η οποία θα πλαισιωθεί από νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες της περιοχής και στην οποία μάλλον θα προσχωρήσουν και νύν στελέχη της δημοτικής αρχής ,εκλεγμένα και μη.

3.       Άλλη μία κίνηση πολιτών έχει δημιουργηθεί και κάνει έντονη τη παρουσία της με δυναμικές θέσεις που αναπτύσσει .Ατού της συγκεκριμένης κίνησης είναι η μεγάλη συμμετοχή αγωνιστών πολιτών  από διάφορες  πολιτικές δυνάμεις

4.       Στο φύλλο της εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ (26/2/22) στη σελίδα 11 υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο του ανεξάρτητου τοπικού συμβούλου Βάρης Κυρίου Σιαμέτη με τίτλο ΄’ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ‘’στο οποίο γίνεται λόγος για τις εν υπνώσει πολιτικές δυνάμεις της Βάρης. Σας πληροφορώ ότι το μόνο που δε κάνουν είναι να κοιμούνται.Η μεγάλη έκπληξη προέρχεται από πολιτικό  από μεγάλη οικογένεια της Βάρης που και μπορεί και θέλει να διεκδικήσει τη δημαρχία των 3Β

5.       Για το τέλος άφησα τη περίπτωση τοπικού συμβούλου των 3Β που δείχνει αποφασισμένος να εκτεθεί στον αγώνα για τη διεκδίκηση της θέσης του δημάρχου Έχει το θάρρος ,έχει την οικονομική επιφάνεια, είναι επιστήμονας και διαθέτει ένα οικογενειακό περιβάλλον με πολλές καλές γνωριμίες.

Ελπίζω να σας έδωσα μια καλή εικόνα για το τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε στις «οθόνες» μας προσεχώς .Το σίγουρο είναι ότι δε θα πλήξουμε.

 

Β.Μαμελετζής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ Ποιοι κακοποίησαν το χάσκι στην Αράχωβα,

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ : ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΠ...