Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

   


 Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ forum 3Β ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ 

Στην συνάντηση πολιτών των 3Β το Σάββατο 5/2 στην οποία και συμμετείχα, παρευρέθηκαν: οι κοινοτικοί συμβουλοι Βουλιαγμένης Θάλεια Ασλανίδου Ληγούρα , Γιώργος Κοκολέτσος και Βούλας Στέλιος Κλήμης (διαχειριστής του τοπικού forum «Τα πράγματα με το όνομά τους»). Η δημοτική Σύμβουλος Ιωάννα Ζανετ Δόγκα. Τηλεφωνικά συμμετείχε ο κ. Δ. Κοντονής ο οποίος συντάχθηκε μαζί τους. Επίσης συμμετείχε και το forumilovevouliagmeni”.

Η συνάντηση διοργανώθηκε εξ ολοκλήρου από την κοινοτική σύμβουλο Θάλεια Ληγούρα μετά από αίτημα πολιτών προς την ίδια.

Τιμητική συμμετοχή είχε και ο κάτοικος Βουλιαγμένης Κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ πρωτεργάτης των αγώνων της πόλης κατά της καταστροφής

 

ΣΚΟΠΟΣ της συνάντησης ήταν ένας και μοναδικός, να ενωθούν οι δυνάμεις των 3Β που έχουν ως στόχο την διαφύλαξη του περιβαλλοντικού και πολιτισμικού πλούτου του τόπου, τον εκσυγχρονισμό της πόλης με όρους που θα εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη δημοκρατικού διαλόγου με διαφανείς διαδικασίες !

 

Οσον αφορά το θέμα της μετατροπής της Μαρίνας Βουλιαγμένης σε Λιμάνι για τουριστικά και ιδιόκτητα mega yachts άνω των 70 μέτρων με μήκος λιμενοβραχίωνα 500 μέτρων και εμπορικό κέντρο 4,800 τ.μ. συζήτησαν τα εξής :

 

1.     ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ  ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ ΟΡΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.

 

2.     ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ :1) ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΚΑΙ 2) ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΜΕΣΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΚΟΛΛΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ CRISIS MANAGEMENT PLAN ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ.

 

Επίσης τονίσθηκε ότι το αφήγημα του Δημάρχου πως «εάν σταματήσουν τα έργα θα είναι πολύ κακό για την πόλη γιατί θα παραμείνει ένα αντιαισθητικό γιαπί», δεν ισχύει και είναι ένα ακόμη ανυπόστατο σενάριο εκφοβισμού και εκβιασμού του προς του πολίτες γιατί ούτε οι εκβανθύνσεις έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι χερσαίες εκσκαφές. Το έργο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ήδη έχει καθυστέρηση 2-3 μηνών λόγω της εύρεσης αρχαίων τα οποία απαιτούν αλλαγές στα σχέδια κατασκευής.

 

Η αλήθεια είναι μια, οι υπάρχουσες καταστροφές μπορούν να

αποκατασταθούν άμεσα με μικρό κόστος και γρήγορα ώστε να

συνεχισθεί το έργο σε πολύ μικρότερη κλίμακα όπως απαιτούν όλοι

     σχεδόν οι δημότες και οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης αλλά και

      χιλιάδες άλλοι δημότες και κάτοικοι του τόπου που βάζουν πάνω απ

      όλα το περιβάλλον και δεν συμφωνούν με την φιλοσοφία του

     δημάρχου, «ανάπτυξη άνευ όρων»   .

Βασίλης Μαμελετζής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ Ποιοι κακοποίησαν το χάσκι στην Αράχωβα,

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ : ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΠ...