Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

 

Διεργασίες πριν τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στα 3Β.Φαβορί και επίδοξοι σωτήρες.

 

Που βρισκόμαστε σήμερα; ποια είναι η κατάσταση των συνδυασμών και των επίδοξων αρχηγών και μελλοντικών Δημάρχων; Θα προσπαθήσουμε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, που είναι πάντοτε έγκυρες, και για αυτό τον λόγο μας διαβάζετε και ανταποκρινόσαστε άμεσα σε κάθε μας ανάρτηση, να σκιαγραφήσουμε την σημερινή κατάσταση η οποία αναμένεται θερμή παρ’όλες τις διαψεύσεις  του Δημάρχου στις φήμες  περί μη διεκδίκησης του δήμου.

Η μη διεκδίκηση της δημαρχίας  από το Κύριο Κωνσταντέλλο φαντάζει το μόνο ρεαλιστικό σενάριο ,σύμφωνα με πληροφορίες του συντάκτη .Ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις για την αξιοποίηση του στη κεντρική πολιτική σκηνή  ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο Νότιο τομέα της Αθήνας .Έχουν επίσης γίνει  συζητήσεις για τη διεκδίκηση της θέσης του Περιφερειάχη Αττικής. Έχει αναφερθεί ακόμη και πιθανή εμπλοκή του σε επιχειρηματικό σχήμα εκμετάλλευσης πτητικών μέσων τη λειτουργία των οποίων γνωρίζει άριστα κατά γενική ομολογία.

Ως γνωστό τα μεγάλα έργα στη περιοχή των 3Β έχουν ήδη δρομολογηθεί προκαλώντας αντιδράσεις και φόβο για την ολοκλήρωση τους. Ενδεικτικά αναφέρω  τις αντιδράσεις για τη καταστροφή της Βουλιαγμένης από το έργο της Μαρίνας ,τις διαφωνίες του με τη διοίκηση της εκκλησίας για τα αδόμητα οικόπεδα της Βουλιαγμένης που ανήκουν στον Εκκλησιαστική περιουσία, τη παράνομη δόμηση που επί ημερών του πραγματοποιήθηκε στη λίμνη της Βουλιαγμένης, την επικείμενη αξιοποίηση της Φασκομηλιάς, τη νομική εμπλοκή του δήμου με την ένταξη της περιοχής Φλέμινγκ στο ΠΣΧ καθώς και το βαλτωμένο έργο του ρέματος Κόρμπι ,για τη καθυστέρηση του  οποίου φέρει μεγάλο μερίδιο ‘ευθύνης  ο Γ. Κωνσταντέλλος.  Όλα τα προαναφερθέντα δημιουργούν φόβους  ότι θα συρικνώσουν δραματικά το 72% των προηγούμενων εκλογών και θα τον αναγκάσουν να πάει σε δεύτερο εκλογικό γύρο. 

 Επιπρόσθετα, επειδή τίποτα δεν μένει κρυφό στον «μικρόκοσμο» των 3Β, η δυσαρέσκεια από μέλη της παράταξής του καθώς και από πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους  εκφράζεται με αμφισβήτηση των αποφάσεών του και ένα ‘ναι μέν αλλά’ που θα πλανάται έντονα έως τις επόμενες εκλογές. Η “φθορά της διοίκησης” ,  φαίνεται να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την διοικητική ομάδα με αποτέλεσμα  να έχουν αρχίσει να δημιουργούνται τριβές μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του συνδυασμού ΄’ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ΄’ . Ο δρόμος για την δημαρχία για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο δεν θα είναι σπαρμένος με ρόδα αυτή την φορά και το γνωρίζει. Η πιθανή αποτυχία του θα του κλείσει δια παντός τις πόρτες μιας πολιτικής καριέρας γι αυτό εάν δεν είναι σίγουρος 100% για την νίκη του από την πρώτη Κυριακή θα προτιμήσει να αποχωρήσει με το 72% του 2019 στην φαρέτρα του  για την διεκδίκηση μεγαλύτερων θέσεων στην περιφέρεια ή στην Βουλή.

Δεδομένης της ως άνω περιγραφόμενης κατάστασης έχει ανοίξει η όρεξη πολλών για να γίνουν "χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη". Πάμε να δούμε όλα όσα εξυφαίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

1.       Μεγάλος επιχειρηματίας στη Βούλα ,με βαρύ όνομα, έχει εκφράσει την επιθυμία του να αναμειχθεί στη διεκδίκηση του Δημαρχιακού αξιώματος των 3Β.Για το σκοπό αυτό έχει ήδη κάνει τις επαφές του με νέους επιστήμονες της περιοχής και έχει εξασφαλίσει τη στήριξη πολιτικού με πολλές γνωριμίες και ο οποίος είναι κάτοικος Βούλας.

2.       Δύο κυρίες πολιτευτές της περιοχής με μεγάλη πολιτική πείρα ήδη δημιουργούν μία κίνηση πολιτών η οποία θα πλαισιωθεί από νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες της περιοχής και στην οποία μάλλον θα προσχωρήσουν και νύν στελέχη της δημοτικής αρχής ,εκλεγμένα και μη.

3.       Άλλη μία κίνηση πολιτών έχει δημιουργηθεί και κάνει έντονη τη παρουσία της με δυναμικές θέσεις που αναπτύσσει .Ατού της συγκεκριμένης κίνησης είναι η μεγάλη συμμετοχή αγωνιστών πολιτών  από διάφορες  πολιτικές δυνάμεις

4.       Στο φύλλο της εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ (26/2/22) στη σελίδα 11 υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο του ανεξάρτητου τοπικού συμβούλου Βάρης Κυρίου Σιαμέτη με τίτλο ΄’ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ‘’στο οποίο γίνεται λόγος για τις εν υπνώσει πολιτικές δυνάμεις της Βάρης. Σας πληροφορώ ότι το μόνο που δε κάνουν είναι να κοιμούνται.Η μεγάλη έκπληξη προέρχεται από πολιτικό  από μεγάλη οικογένεια της Βάρης που και μπορεί και θέλει να διεκδικήσει τη δημαρχία των 3Β

5.       Για το τέλος άφησα τη περίπτωση τοπικού συμβούλου των 3Β που δείχνει αποφασισμένος να εκτεθεί στον αγώνα για τη διεκδίκηση της θέσης του δημάρχου Έχει το θάρρος ,έχει την οικονομική επιφάνεια, είναι επιστήμονας και διαθέτει ένα οικογενειακό περιβάλλον με πολλές καλές γνωριμίες.

Ελπίζω να σας έδωσα μια καλή εικόνα για το τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε στις «οθόνες» μας προσεχώς .Το σίγουρο είναι ότι δε θα πλήξουμε.

 

Β.Μαμελετζής



Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

 

         ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ  

   ΤΟ 3Β ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ :

      ΒΑΡΚΙΖΑ Αλιευτικό καταφύγιο βρώμας και δυσωδίας 

Εικόνες  θλίψης, ντροπής ,εγκατάλειψης  και  ρύπανσης του περιβάλλοντος  ‘’κοσμούν τη σημερινή καταγγελία –αποκάλυψη για τα όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των κατοίκων της Βάρκιζας.

Η ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής των 3Β σε όλο της το μεγαλείο. Γνωρίζουν  ο Δήμαρχος  κύριος Κωνσταντέλλος  και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Αργυρουδάκης Ελευθέριος που είναι   Αντιδήμαρχος Λειτουργίας Υποστήριξης Οχημάτων και Αλιευτικού καταφυγίου Βάρκιζας τη κατάσταση που επικρατεί εκεί η καλύπτουν κάποιους κάνοντας τα στραβά μάτια;

Μάλιστα σε πρόσφατο δημοσίευμα ο προέδρος  των ψαράδων της Βάρκιζας  είπε ‘’Αν οι πόλεις έχουν ψυχή, η ψυχή της Βάρκιζας εντοπίζεται στο λιμανάκι της. Εκεί από όπου οι επαγγελματίες ψαράδες ξεκινούν κάθε απόγευμα για το νυχτερινό μεροκάματο της θάλασσας τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες΄΄

Δηλαδή κύριε πρόεδρε επιχειρείται εις βάρος της πόλης και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος .Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα διότι σε ερώτηση που έκανα σήμερα 20/2/22 σε μέλος πληρώματος  ψαράδικου τι είναι τα λάδια και τα πετρέλαια στη θάλασσα μου απάντησε ότι δεν είναι βλαβερά ,είναι από τις σεντίνες των αλιευτικών και τα πετάνε στη θάλασσα.

Το ασφαλές συμπέρασμα που βγαίνει από τη σημερινή καταγγελία/αποκάλυψη είναι ότι ο Δήμαρχος και οι περί αυτόν διοικούν με γνώμονα τη προστασία των διάφορων επιχειρηματικών συμφερόντων που επιχειρούν καταστρέφοντας τη πόλη.

Θαυμάστε τη βρώμα και τη μόλυνση της θάλασσας που σκόπιμα πλέον καταστρέφουν το φυσικό κάλλος της Βάρκιζας.

Β.Μαμελετζής













Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

 Η αλήθεια για τα έργα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τα αδικαιολόγητα δημόσια παράπονα, του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Διαβάστε το δελτίο τύπου που λάβαμε .Ευχάριστη εντύπωση μας προκάλεσε η επιθυμία της περιφέρειας να μας κρατά ενήμερους,:Οι πολίτες του Δήμου ΒΒΒ θα ενημερώνονται διαρκώς κι απευθείας από την Περιφέρεια για την πορεία εκτέλεσης των έργων στην πόλη τους, ώστε να αξιολογήσουν χωρίς διαμεσολαβητές και έμμεσους πολιτικούς εκβιασμούς τα έργα αυτά.










8/2/2022      

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

H Περιφέρεια Αττικής εκτελεί εκατοντάδες έργα και παρεμβάσεις σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου

 

Η αλήθεια για τα έργα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τα αδικαιολόγητα δημόσια παράπονα,  του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

 

Με αφορμή το περιεχόμενο αναρτήσεων σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμαρχος των 3Β  Γ. Κωνσταντέλλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του γιατί θεωρεί πως η Περιφέρεια Αττικής δεν εκτελεί έργα στο Δήμο του, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας και την έγκριτη ενημέρωση των πολιτών του Δήμου, να αναφέρουμε τα παρακάτω:

 

Πρώτον, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής παρέλαβε το Σεπτέμβριο του 2019 από την προηγούμενη Διοίκηση μια Περιφέρεια με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και με υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν το 1,5 δις ευρώ, ενώ στο ταμείο υπήρχαν περίπου 350 εκ. . Επιπλέον, μέσω προγραμματικών συμβάσεων που είχαν υπογραφεί με τους Δήμους της Αττικής αλλά δεν είχαν συμβασιοποιηθεί αλλά ούτε καν εγγραφεί με τα απαραίτητα κονδύλια στους προϋπολογισμούς, προέκυπταν επιπλέον δεσμεύσεις για έργα που απαιτούσαν ακόμη 1 δις ευρώ. Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η σημερινή Διοίκηση προχώρησε σε επικαιροποίηση του προγράμματος έργων, δίνοντας έμφαση στην ολοκλήρωση μεγάλων εμβληματικών παρεμβάσεων που είχαν ήδη ξεκινήσει, αλλά και στην εκπόνηση ενός νέου σχεδίου έργων, για όλους τους Δήμους της Αττικής, πάνω σε νέες ρεαλιστικές βάσεις. Ο νέος σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνει έργα και δράσεις και στους 66 Δήμους της Αττικής.

 

Δεύτερον, όσον αφορά το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από Ιδίους Πόρους  4 έργα και  1 μελέτη συνολικού Προϋπολογισμού 17.927.000,00 ευρώ.

Τα εκτελούμενα έργα αφορούν :

  • Την «Κατασκευή Αντιπλημμυρικών έργων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης» προϋπολογισμού 12.000.000,00 ευρώ. Έως σήμερα έχουν κατασκευαστεί σωληνωτοί αγωγοί 8.829,75 μέτρα και πλακοσκεπή οχετός 841,40 μέτρα με τα φρεάτια υδροσυλλογής τους.
  • Τη «Μελέτη οριοθέτησης και διευθέτηση ρέματος Χερώματος - Μηλαδέζας και μελέτη απορροής ομβρίων» στην περιοχή,  προϋπολογισμού 660.000,00 ευρώ. Βρισκόμαστε στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την αρμόδια υπηρεσία.
  • Την «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων υπολειπόμενων περιοχών Πανοράματος και τοπικές παρεμβάσεις,  σε περιοχές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης» προϋπολογισμού 2.852.000,00 ευρώ. Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα.
  • Την «Αποκατάσταση υφιστάμενου εμφραγμένου αγωγού ομβρίων και της εκβολής του  στο Δήμο Βάρης- Βούλας -Βουλιαγμένης» προϋπολογισμού 375.000,00 ευρώ, για το οποίο  αναμένουμε την επικαιροποίηση της μελέτης από το Δήμο.
  • Η «Κατασκευή βιοκλιματικού παιδικού σταθμού Βούλας» προϋπολογισμού 2.100.000,00 ευρώ, είναι ένα έργο που δεν έχει απενταχθεί όπως ψευδώς ελέχθη, αλλά  εκκρεμεί η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, η οποία θα προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες.
  • Όσον αφορά το έργο «Διευθέτηση Ρέματος Κόρμπι από Λ. Βάρης – Κορωπίου μέχρι εκβολή» , προϋπολογισμού 20.049.000 ευρώ , πρόκειται για ένα «προβληματικό» έργο, που ξεκίνησε στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Διοίκησης ( δημοπρατήθηκε το Σεπτέμβριο του 2017).  Η σύμβαση υπογράφηκε την 25-09-2018. Η συμβατική δαπάνη του έργου ( λόγω της πολύ μεγάλης έκπτωσης που δόθηκε ), ήταν 8.799.027,34 €  και η διάρκεια υλοποίησής του 24 μήνες. Κατά τη διάρκεια του έργου χορηγήθηκαν δύο παρατάσεις περαίωσης. Η πρώτη ήταν διάρκειας δύο μηνών δηλ. έως 25-11-2020 και η δεύτερη , ήταν διάρκειας δεκαεπτά μηνών δηλ. έως 25-4-2022. Το έργο είχε υπαχθεί στο άρθρο 7Α του Ν. 2882/2001 (Κώδικας Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων)  με Ειδική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου ( ΦΕΚ155 Α’/ 27-08-2018 ), ενώ με την 214/2018 Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου κηρύχθηκε η Αναγκαστική Απαλλοτρίωση για το έργο. Παράλληλα και για την περαιτέρω διευκόλυνση ολοκλήρωσης του έργου στις 07-08-2020 εκδόθηκε η 2600 Απόφαση της Διεύθυνσης Απαλλοτριώσεων Τοπογραφήσεων & Γεωπληροφορικής  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για Επίταξη συνολικής έκτασης 60.209,06m2 που έχουν κηρυχθεί απαλλοτριούμενα και είναι αναγκαία για την εκτέλεση εργασιών του έργου του θέματος . Στις  09-6-2021 η Ανάδοχος Εταιρεία υπέβαλε αίτημα διάλυσης της σύμβασης, λόγω παρέλευσης της οριακής προθεσμίας του έργου. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί περίπου το 10% του φυσικού αντικειμένου. Είναι σε εξέλιξη η παραλαβή του έργου. Με την ολοκλήρωσή της, η Περιφέρεια θα προβεί στην προβλεπόμενη εκ του Νόμου διαδικασία,  για την ανάθεση του σε νέο Ανάδοχο.

 

Τρίτον στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 1.5 εκ. ευρώ, για την εκτέλεση έργων μεταξύ των οποίων:

  • Προμήθεια εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτιρίων
  • Δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας
  • Δημιουργία Κοινωνικών Δομών για την παροχή Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο)
  • Παρεμβάσεις αναβάθμισης Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών
  • Επικαιροποίηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

 

Τέταρτον, παράλληλα με τα παραπάνω έργα στα όρια του Δήμου ΒΒΒ έχουν εκτελεστεί έργα οδοποιίας που περιλαμβάνουν:

  • τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα ( 40.000 m2) και στα δύο ρεύματα της Λ. Βουλιαγμένης ( από τη συμβολή της με την Οδό Καλύμνου μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Ποσειδώνος).
  • τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα ( 70.000 m2) και στα δύο ρεύματα της Λ. Ποσειδώνος  ( από τη Λίμνη Βουλιαγμένης ως τη Βάρκιζα)
  • νέα διαγράμμιση και στους δύο άξονες

 

Πέμπτον, για την ενίσχυση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στα όρια του Δήμου ΒΒΒ εκτελέσαμε το έργο, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ,  " Άρση επικινδυνοτήτων καταπτώσεων πρανών στον οδικό άξονα Βάρκιζας Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή, Βάρκιζα)», με το οποίο αποκόψαμε επικίνδυνο τμήμα βράχου βάρους 100 τόνων από το ρεύμα παραλιακής προς Σούνιο, κατασκευάσαμε νέο ασφαλτικό με διορθωμένες κλίσεις, νέα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων , διαγράμμιση και πινακίδες και τοποθετήσαμε συρματοκιβώτια για την ανάσχεση της κατάπτωσης των πρανών.    .          

 

Έκτον, για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, τοποθετήθηκαν νέοι φωτιστικοί ιστοί με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης , σε όλο το μήκος της Λ. Καραμανλή, μέχρι την Πλαζ της Βάρκιζας ( περιοχή Πηγαδάκια) . Επιπλέον αντικαταστάθηκαν και 117 παλαιά φωτιστικά σώματα με νέα, τύπου led, ενώ έχει συντηρηθεί και βαφτεί το σύνολο των ιστών ηλεκτροφωτισμού που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.

 

Τέλος, ξεκαθαρίζουμε πως η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και διεκδικεί περισσότερους πόρους από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, για να ενισχύσει τις υποδομές του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το σχέδιο αυτό υλοποιείται με βάση τις πραγματικές οικονομικές της δυνατότητες , χωρίς να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις και να υπογράφει ακάλυπτες επιταγές, σε συνεργασία πάντοτε με τις αιρετές Διοικήσεις όλων των Δήμων, χωρίς αποκλεισμούς, με όρους ειλικρίνειας και ισοτιμίας.

 

Ότι ισχύει για όλους τους Δήμους, ισχύει και με το Δήμο ΒΒΒ. Ο κ. Κωνσταντέλος γνωρίζει ότι η πόρτα της Περιφέρειας είναι ανοικτή για όλους τους Δημάρχους και ότι κανένας δεν χρειάζεται να παρακαλέσει τη σημερινή Διοίκηση της,  για να εκτελεστεί στην πόλη του κάποιο έργο.

 

Οι πολίτες του Δήμου ΒΒΒ θα ενημερώνονται διαρκώς κι απευθείας από την Περιφέρεια για την πορεία εκτέλεσης των έργων στην πόλη τους, ώστε να αξιολογήσουν χωρίς διαμεσολαβητές και έμμεσους πολιτικούς εκβιασμούς τα έργα αυτά.

 

Η Περιφέρεια Αττικής, μαζί με τους πολίτες του Δήμου ΒΒΒ θα πάνε τη Βάρη, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη μπροστά, σε συνεργασία με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, εφόσον η ίδια το επιθυμεί.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

   


 Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ forum 3Β ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ 

Στην συνάντηση πολιτών των 3Β το Σάββατο 5/2 στην οποία και συμμετείχα, παρευρέθηκαν: οι κοινοτικοί συμβουλοι Βουλιαγμένης Θάλεια Ασλανίδου Ληγούρα , Γιώργος Κοκολέτσος και Βούλας Στέλιος Κλήμης (διαχειριστής του τοπικού forum «Τα πράγματα με το όνομά τους»). Η δημοτική Σύμβουλος Ιωάννα Ζανετ Δόγκα. Τηλεφωνικά συμμετείχε ο κ. Δ. Κοντονής ο οποίος συντάχθηκε μαζί τους. Επίσης συμμετείχε και το forumilovevouliagmeni”.

Η συνάντηση διοργανώθηκε εξ ολοκλήρου από την κοινοτική σύμβουλο Θάλεια Ληγούρα μετά από αίτημα πολιτών προς την ίδια.

Τιμητική συμμετοχή είχε και ο κάτοικος Βουλιαγμένης Κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ πρωτεργάτης των αγώνων της πόλης κατά της καταστροφής

 

ΣΚΟΠΟΣ της συνάντησης ήταν ένας και μοναδικός, να ενωθούν οι δυνάμεις των 3Β που έχουν ως στόχο την διαφύλαξη του περιβαλλοντικού και πολιτισμικού πλούτου του τόπου, τον εκσυγχρονισμό της πόλης με όρους που θα εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη δημοκρατικού διαλόγου με διαφανείς διαδικασίες !

 

Οσον αφορά το θέμα της μετατροπής της Μαρίνας Βουλιαγμένης σε Λιμάνι για τουριστικά και ιδιόκτητα mega yachts άνω των 70 μέτρων με μήκος λιμενοβραχίωνα 500 μέτρων και εμπορικό κέντρο 4,800 τ.μ. συζήτησαν τα εξής :

 

1.     ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ  ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ ΟΡΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.

 

2.     ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ :1) ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΚΑΙ 2) ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΜΕΣΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΚΟΛΛΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ CRISIS MANAGEMENT PLAN ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ.

 

Επίσης τονίσθηκε ότι το αφήγημα του Δημάρχου πως «εάν σταματήσουν τα έργα θα είναι πολύ κακό για την πόλη γιατί θα παραμείνει ένα αντιαισθητικό γιαπί», δεν ισχύει και είναι ένα ακόμη ανυπόστατο σενάριο εκφοβισμού και εκβιασμού του προς του πολίτες γιατί ούτε οι εκβανθύνσεις έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι χερσαίες εκσκαφές. Το έργο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ήδη έχει καθυστέρηση 2-3 μηνών λόγω της εύρεσης αρχαίων τα οποία απαιτούν αλλαγές στα σχέδια κατασκευής.

 

Η αλήθεια είναι μια, οι υπάρχουσες καταστροφές μπορούν να

αποκατασταθούν άμεσα με μικρό κόστος και γρήγορα ώστε να

συνεχισθεί το έργο σε πολύ μικρότερη κλίμακα όπως απαιτούν όλοι

     σχεδόν οι δημότες και οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης αλλά και

      χιλιάδες άλλοι δημότες και κάτοικοι του τόπου που βάζουν πάνω απ

      όλα το περιβάλλον και δεν συμφωνούν με την φιλοσοφία του

     δημάρχου, «ανάπτυξη άνευ όρων»   .

Βασίλης Μαμελετζής



Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022







 Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΆΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΏΛΕΙΕΣ.

Τα πράγματα στην επέκταση της Μαρίνας της Βουλιαγμένης έχουν ξεφύγει με αδιευκρίνιστες πλέον συνέπειες για το περιβάλλον.Μπορει η παραίτηση του προέδρου του τοπικού της Βουλιαγμένης να ταραξε τα ήδη θολά νερά,δεν ήρθε όμως την ώρα που έπρεπε,ήρθε εκ των υστέρων με αποτέλεσμα το απύθμενο θράσος υποστηρικτών της Δημοτικής Αρχής και του απελθεντος προέδρου να χαρακτηρίζουν τη καταστροφή σα "παράπλευρη απώλεια" της ανάπτυξης όπως ακριβώς πρωτοχρησιμοποιήθηκε ο όρος στις συμμαχικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία ,για τις εκατόμβες νεκρών αμάχων.

Τώρα γιατί παραιτήθηκε ,αφού τα ψήφισε ολα,θα το δείξει η ιστορία αυτού του τόπου.

Β.Μαμελετζής





ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023


Όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές, θα πληθαίνουν τα φαινόμενα δημοτικών η τοπικών συμβούλων που «ανοίγουν τις πόρτες» των παρατάξεών τους και φεύγουν ή φεύγουν από πόρτες που τις άνοιξαν άλλοι πριν από αυτούς.

 Καλά έως εδώ, αυτό που δεν μας λένε όμως είναι τι διαφορές έχουν με την παράταξή τους ιδιαίτερα όταν ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΙΧ ! Έχουν ιδεολογικές διαφορές  ? Εάν έχουν τέτοιες διαφορές να μας το πουν να γελάσουμε γιατί ούτε ο εκσκαφέας που βγαζει τα βυθοκορήματα στην Μαρίνα δεν μπορει να τις ανακαλύψει όσο βαθιά κι αν σκάψει ! Έχουν πρόβλημα με τις πολιτικές που υλοποιούν οι παρατάξεις τους ? Εάν έχουν τέτοιου είδους διαφορές να μας  πούνε πρώτα ποιες ήταν αυτές οι πολιτικές γιατι τις έχουν ψηφίσει ΟΛΕΣ ! Ή μήπως έχουν προσωπικές διαφορές γιατί δεν πήραν αυτά που τους είχαν τάξει οι επικεφαλείς τους πριν τις εκλογές ? Αυτό βέβαια δεν θα μας το απαντήσουν ευθέως ποτέ ! Δε θα μας απαντήσουν ποτέ γιατί όλα αυτά τα χρόνια ο ένας για τον άλλο γνωρίζουν πολλά και προσπαθούν να μας πείσουν ότι έφυγαν για ευγενείς λόγους και όχι για ιδιοτελείς π.χ. δεν «αξιοποιήθηκαν» από τις παρατάξεις τους όπως ήθελαν οι ίδιοι, δεν εισακούστηκαν τα προσωπικά τους αιτήματα κλπ.

 Καθώς πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές οι δημοτικοί η οι τοπικοί σύμβουλοι που «ανοίγουν τις πόρτες» των παρατάξεών τους και ανεξαρτητοποιούνται ή μεταπηδούν σε άλλες παρατάξεις θα μας διασκεδάζουν αφάνταστα καθώς θα αναγάγουν τις προσωπικές διαφορές και φιλοδοξίες τους σε ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα και σε ανομολόγητη έως τώρα αγάπη για τον τόπο τους !

Καλή διασκέδαση

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ Ποιοι κακοποίησαν το χάσκι στην Αράχωβα,

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ : ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΠ...